Jump to content
 

Question

I am using PIC16LF1937 processor and want to configure the MSSP module in I2C mode. 
 
But while I try to do the configuration through code configurator v3 (MPLAB v5.35), it does not allow the selection of I2C and is always selected as SPI. I am unable to change it. 
 
How to make the MSSP work in I2C mode?
 
thanks for your support

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

 

Wow, this release seems pretty broken.

I even tried to use FoundationServices i2c simple master.  That installed, but did not get the underlying i2c master driver created so it cannot compile.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I tested it and from v1.80.0 of the PIC10/12/16 library onwards this seems to be broken. If you open the "Versions" tab and find the previous version it still works fine. You can switch to the old version in the IDE. It looks like this on my machine.

image.png

 

Right-click on the 1.78.1 version and select Mark library for load and then press the load button at the top next to where it says "Versions" it will appear. After doing this I bet it will work just fine.

It builds. I will attach the project for you also.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 


×
×
  • Create New...